ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 66/40

                                                                                   10 липня 2009 року                                                                                             11 год. 00 хв.

                                                                                    м. Київ,

                                                                                    вул. Грушевського,5

                                                                                    кулуари третього поверху

 

                                       

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Ключковський Ю.Б., Сінченко В.М., Черноморов О.М., Павленко В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.

Відсутні: Льовочкін С.В., Матвієнко А.С.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., головний консультант: Желтова О.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента) (реєстр.№4789, н.д. В.Литвин, на заміну раніше поданого).

***

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету О.Омельченка про скликання засідання та про проект порядку денного засідання Комітету.

Голова Комітету поінформував членів Комітету, що на вимогу більшості членів комітету відповідно до статті 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» склив дане засідання та запропонував членам Комітету розглянути проект порядку денного, внести зауваження та  пропозиції.

Члени Комітету не висловили жодних зауважень до проекту порядку денного.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.П.Подгорного про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента) (реєстр.№4789, н.д. В.Литвин, на заміну раніше поданого).

 

 В обговоренні питання взяли участь: присутні члени Комітету.

Голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян поінформував, що до Комітету надійшов законопроект про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента) (реєстр.№4789) і за дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування повинен визначитись щодо нього.

 

С.Подгорний вказав, що за дорученням Голови Комітету О.Омельченка підкомітет розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента) (реєстр. №4789 від 10.07.2009), внесений на заміну раніше поданого народним депутатом України В.Литвиним. Метою запропонованих змін до Закону України «Про вибори Президента України» є скорочення терміну проведення виборів Президента України зі 120 до 90 днів та пов’язане із цим врегулювання відповідних строків по проведенню цієї виборчої кампанії. С.Подгорний звернув увагу, що законопроект реєстр. №4789 стосується виключно строків проведення виборчої кампанії Президента України і не змінює норми, що регулюють інші правовідносини.

 

О.Боднар звернула увагу секретаріату на те, що в поданні Комітету необхідно звернути увагу народних депутатів України на те, що у Комітеті за дорученням Верховної Ради України продовжується робота з підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. № 4741 від 30.06.2009 р.), прийнятого за основу 01.07.2009р. і спрямованого на вдосконалення чинної редакції Закону України «Про вибори Президента України» та забезпечення більш ефективної реалізації, захисту виборчих прав громадян України, гарантованих Конституцією України.

 

Ю.Ключковський наголосив, що цінність цього законопроекту в скороченні терміну проведення виборів Президента України зі 120 до 90 днів, а у зв’язку з чим і врегулювання відповідних строків по проведенню цієї виборчої компанії. Ю.Ключковський вказав також на технічну описку в пояснювальній записці до законопроекту де запропоновано процес виборів Президента України  проводити у 60-денний строк.

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Відповідно до п. 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента) (реєстр. №4789 від 10.07.2009), внесений на заміну раніше поданого народним депутатом України В.Литвиним, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.

 

2. Виступити зі співдоповіддю на пленарному засіданні Верховної Ради України голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народному депутату України С.Подгорному.

 

ГОЛОСУВАЛИ: “За ” - одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

 

 Голова Комітету                                                      О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

     Секретар Комітету              ________________      С.ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

10.06.2009 року

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента) (реєстр.№4789, н.д. В.Литвин, на заміну раніше поданого).

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“4 cесія 6 скликання ”

25 грудня 2013 17:27
25 грудня 2013 17:24
27 листопада 2013 14:43
27 листопада 2013 14:35
27 листопада 2013 14:33
27 листопада 2013 14:29
27 листопада 2013 14:28
27 листопада 2013 14:25
27 листопада 2013 14:24
27 листопада 2013 14:23